dinsdag 19 februari 2008

Dallas mag Devean George bedanken...

... maar blijft met de gebakken peren zitten.

Door Keith van Horn aan de deal toe te voegen en Devean George en Jerry Stackhouse weg te laten, klopten tussen New Jersey en Dallas de nummertjes weer min of meer. De toevoeging van enkele non-factoren maakt dat de deal, en hij is inmiddels officieel, er zo uit ziet:

the Mavs dealt Devin Harris, Gana Diop, Trenton Hassell, Moe Ager, Keith Van Horn, a pair of draft picks and cash to acquire Kidd, Malik Allen and Antoine Wright from New Jersey.

via nba.com

En ik moet toegeven, dat ziet er voor Dallas ineens leuker uit. Ze zijn Van Horn kwijt, die toch nooit meer een factor zal worden in de NBA, en ze behouden Stackhouse en George. Stackhouse is één van de weinige Mavs waar ik toch wel een zwak voor heb. Hij is cool onder druk, produceert en heeft een beetje attitude. I like that in a player. En zo iemand wil je niet kwijt raken in een trade die als een grote gok de boeken in zal gaan. Een slechte of een goede, dat weten we nog niet.

De Mavs krijgen dus Kidd, Malik Allen en Antoine Wright. Die laatste toevoeging is intrigerend omdat Wright best wel eens een player kan worden. In zijn tweede jaar in de league is hij op alle fronten gegroeid in zijn spel. Nu is hij toch goed voor een punt of zeven per wedstrijd, wat rebounds en een enkele assists. Weinig turnovers voor een Rookie. Goed voor Dallas. Maar genoeg over de kant van de Mavericks. Wat betekent de deal voor New Jersey?

Even een open deur intrappen. Deviv-fucking-Harris. Die jongen is bijna 25 jaar oud, begint net de piek van zijn carriere te beklimmen en is nu al goed voor 14.5 pts, 5.3 assists en meer dan een steal per wedstrijd. In 30 minuten. In Dallas, waar hij hard zal hebben moeten werken voor zijn schoten en kansen. Die knaap kan toevoegen aan een topteam uit het westen. Dan ben ik vrij zeker dat het ook in New Jersey gaat werken. Ook belangrijk: Hij schiet 48.3 procent. Dat betekent dat tegenstanders voortaan maar beter de guard van New Jersey kunnen gaan verdedigen. Kidd schoot op een gegeven moment zo slecht dat tegenstanders dubbelteams uit konden voeren zonder daarvoor gestraft te worden. Met Harris (35.7% driepuntschieter) is dat ineens niet meer zonder gevaar.

Keith van Horn. Heeft sinds 05-06 niet meer gespeeld en vangt nu 4.zoveel miljoen als hij de front office er van kan overtuigen dat hij het wel van plan is. Goede deal. Voor hem. New Jersey? Wow... Ze wilden Kidd wel heel graag kwijt om dit zuur verdiende geld zo weg te gooien. Leuk detail voor de jongere lezers: Keith van Horn heeft gestreden om Rookie of the Year met Tim Duncan. Ja.. hij was ooit een belofte. Ik had thuis een XXL-magazine (wie kent ze nog?) waarin er echt een debat was. En een interview waarin Van Horn zei dat hij 'zijn geheim niet kon verklappen. Dan zou hij je daarna moeten vermoorden.' Oh brother...

DeSagana Diop vind ik een leuke pick-up voor New Jersey. Ik heb hem niet vaak zien spelen en ik moet toegeven dat het vroeger echt een drama was. Maar hij begint eindelijk te laten zien dat hij een plekje verdient in de L, als hij maar minuten krijgt. Zijn aanvallende stats zijn nihil, maar die hoeven ook niet groots te zijn. Ik vind het mooi dat hij veel blocks heeft met relatief weinig fouten en met zijn rebound-productie is niets mis. De Nets konden een big-man gebruiken aangezien Krstic altijd geblesseerd is en rebounds zijn ook meer dan welkom sinds het vertrek van Kidd. Al blijf ik erbij dat de rebounds van Jason overschat werden...

Trenton Hassell? Maurice Ager? Nooit zien spelen en hun stats zeggen me dat zij, net als Van Horn, geen reet uit gaan halen voor New Jersey.

Maar fans van de Nets kunnen tevreden zijn. Kidd is weg, een scorende guard is teruggekregen en New Jersey heeft nu een aanvallend zeer sterke backcourt. Dat hadden ze al maar nu is er ook zonneschijn aan de horizon te zien. Harris blijft de komende zes jaar (en daarna) productied. Kidd zou misschien nog één of twee seizoenen meegedraaid hebben. Diop kan het gapende gat op de 5 enigszins dichten al moeten van hem geen wonderen verwacht worden. Eigenlijk zie ik maar één klein detail wat wel schijt is. Die alleyoops, het droomduo Kidd-Carter, is niet meer. Kidd gaat bij New Jersey niemand vinden die hij van die zieke passjes kan geven voor donderharde dunks. Daarom, een tribute:



edit:

ik zie net dat deze trade Dallas 11 miljoen dollar meer kost dan de vorige editie die niet door ging. Verandert dat mijn mening? Laat me je één ding zeggen: Marc Cuban heeft zijn bedrijf ooit voor bijna zes miljard dollar verkocht. Hij dineert ooit voor een bedrag van 6 cijfers. 11 Miljoen is een vies windje wat hij laat: Het stinkt even maar over drie minuten ben je hem vergeten.

Geen opmerkingen: