vrijdag 15 februari 2008

Devean George redt Dallas van haar ondergang

Hahaha. Genakt! Dallas wordt vastgepakt door Devean George, de broek omlaag gestroopt en keihard in de billen geboemst. Maar, zo zal George het zeggen, hij doet dat alleen om Dallas bij de verkrachter New Jersey vandaan te houden. New Jersey, die een SOA in de vorm van Jason Kidd bij de Mavericks achter wil laten.

Het plan was, en de teams hadden een 'verbal agreement' op tafel liggen, om George samen met Devin Harris, Jerry Stackhouse, DeSagana Diop, en Maurice Ager naar New Jersey te sturen om Jason Kidd en Malik Allen terug te krijgen.

2 Man tegen 5 ruilen, een talentvolle belofte in de vorm van Harris opgeven. Jerry Stackhouse voor bewezen diensten en clutchness bedanken door hem naar de rotte haard die New Jersey te sturen. Diop, die er als een legitieme speler uit begon te zien, laten wieberen. En Jason Kidd terugkrijgen. In deze som lijkt één plus één niet tot twee op te tellen, toch?

Jason Kidd is oud. Op zijn weg terug. Hij schiet .366 op zijn schoten. Een career-low. Heeft 3.63 turnovers per game, op 10.4 assists. Op zich geen slechte statline maar zijn punten zijn weer het laagst sinds het seizoen van 96-97, het jaar waarin hij van Dallas naar Phoenix werd getrade. En weet je wat ik denk? Dat het enige lichtpuntje in zijn gruwelijk lelijke gemiddelden, zijn assists, bij Dallas ook zou dalen.

Kidd ziet er goed uit als hij zich omringt weet door atletische helden als Carter. Voor iedereen die The Prince trouwens heeft afgeschreven als atletische freak: Die 360 van laatst was weer heerlijk effortless. Hij straalde die heerlijke arrogantie van Vince uit, gepaard met zijn desinteresse. Dat laatste is geen positieve eigenschap, maar het levert wel leuke beelden op. Zo'n attitude van: 'Fuck this, ik krijg toch wel miljoenen betaald.' Gotta love it. Maar ik dwaal af.

Kidd heeft veel assists omdat New Jersey enigszins rent. Als Kidd weer eens een rebound plukt kan hij als een gek naar voren rennen en een teammate in transition aanspelen voor wéér een assist. Ik denk dat die assists op snelheid (en de spectaculaire dunks die daarbij horen) in Dallas flink zouden verminderen. Dallas rent niet, werkt meer vanuit halfcourt. En ik weet niet of Kidd dan nog zo effectief is eerlijk gezegd. Dan zou er ineens ook meer van hem verwacht worden op het scorebord. Hij zou met zijn 36.6 schamele procentjes ineens raak moeten schieten.

Deze move stinkt toch naar paniek, aan de kant van Dallas? Utah maakt een move, haalt schutter Korver zodat Booser wat maar alleen gelaten moet worden. Kut, denken ze in Dallas. Lakers maken een move door Gasol te halen (shit!@!#@!) en Phoenix haalt helemáál uit door The Diesel aan het roster toe te voegen. En dan kun je twee standpunten innemen.

Greg Popovich heeft het ergens gezegd, al kan ik de quote niet vinden. Nu een move maken zo groots als die van L.A. en Phoenix zou naar wanhoop neigen. En zulke trades zijn volgens Popovich, en ik kan zijn gedachte begrijpen, gedoemd te mislukken. San Antonio heeft dan ook niet met grote namen gegoocheld, haar roster niet opmerkelijk opgeschud. In plaats daarvan hebben ze een subtiele move gemaakt in de toevoeging van Stoudamire die even de point kan runnen zolang de man van Eva Longoria in de ziekenboeg verblijft.

En de andere mogelijke reactie is dus wat Dallas wilde doen. Een oude veteraan met nog één of twee effectieve jaren in hem halen en je hele toekomst en bank weggeven. Als de trade doorgaat heeft Dallas ineens 3 spelers minder die normaal goed vanaf de bank waren. Wat betekent dat? Ze houden geen bank over. Hun starters zouden 40+ minuten per avond op de vloer moeten staan om een fatsoenlijke uitgangspositie in de playoffs te behalen. En dan is het eenmaal juni, en dan zouden ze van vermoeidheid meteen de wedstrijden aan willekeurig-welke opponent geven.

Dus Mavs-fans: het lijkt nu wat zuur. Maar bedank Devean George later maar als Kidd vanuit zijn rolstoel 24% schiet en nog altijd ziekelijke alley's aan Carter geeft, een speler die hem (Kidd) er beter uit laat zien dan hij is. En een speler die jullie niet hebben.

2 opmerkingen:

Total Package zei

"Dat het enige lichtpuntje in zijn gruwelijk lelijke gemiddelden, zijn assists, bij Dallas ook zou dalen."

Rebounds vergeten? Kidd heeft een careerhigh gemiddelde van 8,1 rebounds per wedstrijd dit seizoen. En Carter die Kidd er beter uit laat zien dan hij is? Eerder andersom... Ben het wel met je eens dat het geen goede trade is voor Dallas, met Kidd erbij hebben ze nog maximaal twee jaar m het kampioenschap binnen te slepen, en met het steeds sterker wordende westen zie ik dat zeker niet gebeuren.

Tiel van den Heuvel zei

Je hebt gelijk,

zijn rebounds zijn ook goed. Maar ik vind ze overschat. Ik vind het feit dat je veel boards pakt ten eerste iets zeggen over je big men (als zij meer plukken, zou Kidd het niet hoeven doen).

Ten tweede heb ik er het gevoel bij dat je er dingen voor op moet geven, als je al guard gaat rebounden. Je raakt je man kwijt waardoor er bij een aanvallende rebound makkelijk geroteerd kan worden, wat vaak tot goede schoten van de tegenstander leidt. Dit is overigens giswerk hoor, een onderbuikgevoel ofzo.

En als laatst zie ik het nut niet van een guard die zoveel rebound. Het staat leuk op de sheet, maar als je center meer pakt en VC en Jefferson ook, zou Kidd als outlet voor meer snelheid in het spel kunnen zorgen.

Maar je hebt gelijk, zijn rebounds zijn zeker goed.