vrijdag 22 februari 2008

Losse Flodders

Het is uitputtend zo rond de trading deadline als je op je blog alle ruilpartijtjes wilt verslaan. En een groot deel van die vermoeidheid zit hem in het vooruitzicht. Als 'nba-journalist' (lees: blogger van een nog niet zo'n grote blog. NOG niet zo'n grote...) hou je de sites bij die je voorzien van de rumors. Zodat je kunt reageren zodra er écht iets gebeurt. Negen op de tien van die roddels zijn echter gebaseerd op borrelpraat en wishful thinking, waardoor je allerlei trades aan ziet komen die uiteindelijk een stille dood sterven.

Deze trading deadline was voor mij de avond (gisterenavond om negen uur was de deadline) waarop er bitter weinig gebeurde. Ik zat voortdurend ESPN, hoopshype.com en de blog van David Aldridge te F5-en om maar op de hoogte te blijven. En het was spannend. De berichten dat Cleveland iets groots van plan was, Miami zou Marion aan het shoppen zijn en zou dit dan het jaar worden waarin allerlei andere spelers eindelijk van team switchen? Van alle verwachtingen en vrezen is er slechts één uitgekomen: Cleveland heeft haar roster drastisch omgegooid.

En weet je wat? Ik ga daar slechts kort op in. Let maar op:

Larry Hughes and Drew Gooden to Chicago,
Ben Wallace and Joe Smith to Cleveland.
The Cavs' Ira Newble and Donyell Marshal, and Chicago's Adrian Griffin, to Seattle for Wally Szczerbiak and Delonte West.


via http://blogs.phillynews.com/inquirer/live/

Mening: Goed voor Chicago. Ben Wallace is zijn mega-salaris niet waard. Drew Gooden is ook een reboundend monster en Ben Wallace' defence is niet meer wat het geweest is, waardoor Gooden geen grote stap terug is. Larry Hughes kan elke avond in de fik vliegen en voor heel wat scores zorgen. Enig minpuntje is dat beide spelers een beetje inconsistent zijn.

Rare deal voor Cleveland. Na zo dicht bij de finals te zijn geweest zou je zeggen dat alleen de ervaring al misschien goed zou zijn voor nog een push. In plaats daarvan halen ze Wallace, een overbetaalde non-factor op aanvallend vlak en Joe Smith, een heel aardige aanvallende PF. Dat zijn, als je big Z ( Zydrunas Ilgauskus) erbij optelt, drie grote spelers die in elk team hun minuten zouden krijgen. Mijn gok nu is dat Ben Wallace veel Power Forward zal spelen om Gooden te vervangen, Ilgauskus blijft de starting center en Joe Smith zal samen met Anderson Varejao knokken om de minuten die Big Ben en Zydrunas laten vallen. En dat is toch zonde?

Varejao was de next coming van Ben Wallace. Veel energie, goede defence, hustle en rebounds en aanvallend een wrak. Maar wel het type die zijn ziel en zaligheid voor zijn team geeft. En daarvan zullen we heel wat minder gaan zien. Veteraan Joe Smith tien minuten per avond op laten draven lijkt ook een verspilling van aanvallend talent.

Maar alle negativiteit opzij geschoven: Ben Wallace en Ilgauskus zijn zo YinYang als die tweeling: ze vullen elkaar echt aan. Instant defence en instant offence. Power en subtiele manoeuvres. Dat is best een behoorlijk duo!

En het is natuurlijk het seizoen van de gok. Na Phoenix en Dallas schokt het niemand meer als een GM besluit zijn bewezen team (nogmaals: finalisten van vorig jaar!) om te gooien omdat 'we met dit team ging ring zullen gaan winnen'. Bovendien lijkt Wallace wel een goede countermove om een eventuele confrontatie met Boston aan te kunnen. Ilgauskus kan zich dan rustig houden in de defence terwijl Wallace KG ofzo 'even' uitschakelt.

Verdomme. Ik heb weer te-fucking-veel woorden aan deze trade verspilt.

Seattle heeft besloten dat je rebuilden beter grondig kunt doen. Wally en Delonte West, twee goede spelers, wegdoen voor wat spelers wiens contracten aflopen. Good for you Seattle. Alleen nu begrijp ik waarom 'Cisco enkele dagen terug gehaald is. Die krijgt zeker ook geen verlenging. Verdomme. Ik vraag me alleen af of ze in Seattle doorhebben dat de grote Free Agents niet naar ze toe zullen komen als ze echt zo'n zaadteam hebben. Of zou het in deze koude wereld echt alleen om harde dollars gaan? Want dan zit Seattle gebakken...

Geen opmerkingen: